Fotoutrinki

V tednu, ko smo se veselili TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA smo se kar nekajkrat zbrali v naši sončkovi avli in si popestrili dopoldneve z različnimi zanimivimi dejavnostmi, katere so bile namenjene seznanjanju o pomenu čebel, prav tako pa smo velik poudarek dali tudi seznanjanju otrok o mlečnih izdelkih. Ena od naših skupnih dejavnosti je bila zgodba o čebeli Beli, katero smo napisale vzgojiteljice Vrtca Mengeš. Poučno zgodbo smo otrokom predstavile s pomočjo kamišibaja, ki je zgodbo naredila še bolj posebno in drugačno. V tem tednu pa nas je s svojim obiskom razveselil tudi sirar, ki nam je predstavil kaj se zgodi, ko pride mleko iz kmetij v njihovo proizvodnjo in kaj vse dobrega in zdravega se iz mleka izdela.

POLICIST IN POLICISTKA NA OBISKU V ENOTI SONČEK


V mesecu novembru smo bili zelo veseli posebnega obiska. Iz policijske postaje Domžale sta k nam na obisk prišla policist in policistka. Pogovor z njima smo obogatili tudi s sprehodom prav vseh skupin naše enote. Vsaka skupina je izkusila sprehod s policistom, pri katerem sta prijazno otroke opozarjala na morebitne nevarnosti in nas opozorila na kaj vse moramo biti pri sprehodih v skupini še posebej pozorni. Na koncu sta otroke razveselila še z odsevnimi kresničkami s katerimi bodo naši najmlajši še bolj varni in vidni. Bilo je opaziti, da so bili vozniki veliko bolj previdni, ko so videli skupino otrok v spremstvu policista, kot so sicer, zato vas vse voznike še posebej prosimo, da ste pozorni na najmlajše, da ste strpni, ko otroci "prepočasi" prečkajo cesto in, da vam naj ne bo škoda tistih nekaj trenutkov, ko nas počakate in nam omogočite varen prehod. Tisti trenutek si vzemite čas in se nam raje prijazno nasmehnite. Nič ni bolj vredno, kot varnost naših najmlajših! 

Prijazno vas pozdravljamo in vam kličemo: "Tukaj smo, pazite na nas!"

PODNEBNI DAN, 19. OKTOBRA pod sloganom "Čas se izteka" smo v enoti Sonček prikazali s sklenjenim krogom. Štafetna palica pa je potovala od ene skupine do druge. To je bil poseben in prijeten trenutek za velik namen.

Na KOSTANJEVEMU PIKNIKU se je dogajalo veliko prijetnih aktivnosti. Seveda pa je najbolj dišalo po sladkem kostanju, ki smo si ga vsi z veseljem privoščili. Veseli smo, ko vidimo nasmejane in zadovoljne otroke, kot seveda tudi vas starše. Hvala za tako številčno udeležbo in prijetno družbo. 

V tednu otroka smo se tradicionalno popeljali s kočijo po Mengšu. Vedno znova prijetna dogodivščina. Hvala kočijažu Sandiju, ki nas iz leta v leto razveseli in nam polepša dopoldne v tem posebnem tednu.

Ogledali smo si predstavo gledališča "Diči Diča" gledališča Fru Fru pri kateri smo se zelo zabavali in uživali.

Tudi letos smo sodelovali v akciji MOŽIČNI TEK OTROK  s sloganom "Začni mlad, tekmuj pošteno" pod okriljem Atletske zveze Slovenije.  Za ta namen smo imeli v sredo, 21.9.2022 v enoti Sonček poseben športni dogodek pri katerem so sodelovali vsi "sončkovi" otroci. Dolžino proge smo prilagodili starosti otrok in prav vsem je uspelo preteči ciljno črto! Otroci so prejeli posebno priznanje na katerega so lahko ponosni! Čestitke vsem! 

Tek je bil namenjen ozaveščanju o pomenu gibanja in zdravega načina življenja. 

Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno!