Fotoutrinki

PRAZNIČNI DECEMBER


Ko v enoti Gobica in Oblaček se prižgejo decembrske luči, se naš vrtec prebudi. Je čas sreče, veselja in ljubezni, ko skupaj odkrivamo zimske radosti. V prazničnem mesecu, bo vsak dan za otroke nekaj posebnega. Vse od peke piškotov do rajanja, kina s kokicami in gledališke predstave. Obiskali nas bodo dobri možje z darili, mi pa jim bomo kaj lepega zapeli. 


Naj bodo vsi dnevi decembra,

za vsakega izmed vas,

tako sladki, čarobni in ljubeči, 

kot so lahko le OTROŠKI POLJUBČKI.



PRAZNIČNA TRŽNICA 





IZDELAVA PRAZNIČNE DEKORACIJE 



PRAZNIČNO KUHANJE IN PEKA PIŠKOTOV



RAJANJE OB GLASBI 



TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 



V enoti Gobica in Oblaček smo v petek, 18. 11. 2022, imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Na mizah so bile dobrote lokalnih pridelovalcev (med, mleko, maslo, kruh iz krušne peči in jabolka). Pri pojedini so se nam v skupini Navihančkov pridružili čebelarji, župan, podžupan, gospa ravnateljica in pomočnica ravnateljice. Poleg zajtrka smo vzgojiteljice pripravile tudi bogate spremljevalne dejavnosti, spoznavanje opreme čebelarja, likovno ustvarjanje, pogovore o pomenu slovenske hrane in o pomenu čebele za nas.  

Tekom celega tedna smo se učili pesem Čebelar, ki je v petek ob spremljavi haromonike zazvenela v našem skupnem prostoru. 


https://www.youtube.com/watch?v=QOGB3iXuEic

Čebelar, vrtec Mengeš



ZAJTRK
Kmet je žito posejal,
zrnje v mlin je odpeljal. 
Mlinar v moko ga je zmlel,
pek testo v peč je del. 
Krava pa mleko je dala,
da je smetana nastala,
iz nje se maslo naredi 
in kos kruha obloži. 
Vse pa z medom se prelije,
naredile so ga pa čebele. 
V sadovnjaku jabolko zori 
in nam zajtrk posladi.
S slovenskim zajtrkom se okrepčamo
potem se v širni svet podamo. 

avtor: Mojca Jeraj

Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini Navihančki 

Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Gobica in Oblaček