MIREN BOŽIČ IN SREČNO V NOVEM LETU VAM ŽELIMO!


Vzgojitelji in vzgojiteljice vseh lokacij našega vrtca.PRAZNIČNI DECEMBER V VRTCU MENGEŠ


Praznični december je v našem vrtcu iz leta v leto poln prijetnih skupnih doživetij. Iz dneva v dan si popestrimo dopoldneve, se veselimo prazničnega vzdušja... Prične se s prednovoletno delavnico, kjer skupaj z mamicami ustvarjamo praznične aranžmaje in tako popestrimo našo praznično tržnico. Vsem mamica, ki ste se udeležile naših delavnic na vseh lokacijah, ki so potekale se vam iskreno zahvaljujemo za vaš čas in pomoč, da je bil izbor venčkov in aranžmajev širok in za vse okuse:). Decembrsko dopoldne so nam polepšali tudi naši starši glasbeniki, kateri so si nadeli simpatično ime "Pojoči starši", prav tako pa je med nas prišla mamica, ki nas je razveselila z igranjem na flavto in prepevanjem. Skupaj z našo vzgojiteljico Matejo sta nam pričarali pravi mini koncert. Vsem, ki ste nam polepšali predpraznične dni kličemo velik HVALA! Seveda pa ni minilo tudi brez obiska Božička in snežne vile. Otroškega veselja ob njunem obisku ni manjkalo:)). 

TEDEN OTROKA - "Zakaji in zatoji radovednosti"


Miha Kos , ambasador Tedna otroka 2023 o radovednosti pravi takole:


“Brez radovednosti človeštvo ne bi preživelo. Radovednost rodi ustvarjalnost, ta pa naprej inovativnost in podjetništvo. Vendar to ne gre čisto samo od sebe. Potrebno je vlagati energijo, ki se ji reče: “USTVARJANJE VARNEGA OKOLJA ZA DELANJE NAPAK”! Lastne napake so najboljša šola. Na lastnih napakah se učimo. Na lastnih – ne na tujih. Zato je tako pomembno, da napake dopuščamo, jih nagrajujemo in nikakor ne kaznujemo. Dopuščanje napak pomeni spodbujanje radovednosti, ustvarjalnosti in učenja. Kaznovanje napak pomeni ubijanje radovednosti. Einstein je dejal: “Kdor še nikoli ni naredil napake, še nikoli ni ustvaril ničesar novega.” 


Naš teden je po vseh skupinah minil radovedno, saj smo raziskovali različne stvari -  se prepustili likovnemu ustvarjanju, raziskovali gozd, raziskovali svoje gibalne sposobnosti... Kar je najbolj vredno je pa to, da se imamo SKUPAJ LEPO! 


ŠPORTNI SONČEK

Razigrano vzdušje v skupinah naših najmlajših in športno dopoldne naših malo večjih malčkov:). Lepo se imamo, še posebej, ko se sproščeno zaigramo ali ko izkoristimo lepe dneve za bivanje v naravi in gibanje:). Če pa zato prejmemo še priznanje Atletske zveze Slovenije, smo pa na to še toliko bolj ponosni!

SONČKOVO POLETJE ;)

GLASBENA ŠOLA LARTKO NA OBISKU


S svojim obiskom in predstavitvijo inštrumentov so nas v pričetku poletnih dni razveselili glasbeniki iz Glasbene šole Lartko. Na zabaven in res dovršen način so nas popeljali v svet resne, a hkrati zabavne glasbe. Otroci so prisluhnili igranju saksofona, klarineta, violine, harmonike, flavte in klavirja. Prav tako pa nas je učiteljica petja presenetila s svojim krasnim in igrivim nastopom. Hvala vsem glasbenikom, ker ste si vzeli čas in nam popestrili dopoldne. Upamo, da bo kateri od naših malih nadebudnežev pogumno prikorakal čez vaša vrata.

ČISTILNA AKCIJA 


Kako zagnano in z veseljem smo se lotili dela si oglejte na spodnjih fotografijah, ki povedo več, kot vse besede. Zadovoljni smo, da nam je s skupnimi močmi uspelo urediti zunanji prostor našega vrtca in kjer se bomo sedaj še bolj z veseljem igrali. 

RAZSTAVA PISANIC

Delavnica za očke in otroke je bila številčno obiskana in veseli nas, da se za namen razveseliti mamice potrudi toliko očkov in otrok. Ustvarjanje je potekalo ob prijetnem, sproščenem klepetu in delu, kateremu so svoj del lahko dodali tako očki, kot tudi otroci. Nastale so krasne cvetlice, opremljene z besedami, ki so mamicam brez dvoma ogrele srce.

PUSTOVANJE V ENOTI SONČEK


Na pustni torek smo imeli v enoti SONČEK čisto pravo pustovanje. Ob glasbi, plesu in sladkanju s slastnimi krofi so nas s svojim obiskom razveselili KURENTI iz Ptuja, ki so k nam prišli, da bi s skupnimi močmi odgnali zimo in priklicali pomlad. S toliko otroškega veselja in smeha nam je to zagotovo uspelo:). 

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK


LIPICA

Stoji, stoji tam lipica,

pod lipo hladna senčica,

pod lipo miza kamnata,

pod štiri vogle rezana.

Stolov dvanajst okrog stoji,

na njih sede fantje mladi.

In prileti tja ptičica, predrobna tica ščinkovka.

Usede se na lipico,

zapoje lepo pesmico.


Proslavo za slovenski kulturni praznik smo v enoti Sonček pričeli s poslušanje slovenske HIMNE. Nadaljevali smo s pogovorom o Francetu Prešernu, pri katerem so nam otroci iz skupine Sovice predstavili nekaj bistvenih informacij o našem največjem pesniku in pisatelju. Otroci pa so tudi prisluhnili ZGODBI O POVODNEM MOŽU s kamišibajem katero smo pripravile vzgojiteljice in vzgojitelji našega vrtca. Po končani proslavi smo se posladkali še s sladkimi figami. 

Želimo vam čim več imenitnih dni,

takšnih, ko se nikamor ne mudi.

Tistih s smehom na obrazu,

  z iskrico v očeh in toplino v dlaneh.

     VSE DOBRO V NOVEM LETU!


Dan poln lepih doživetij in prijetnih občutkov, ki smo ga skupaj preživeli si lahko ogledate na spodnjih fotografijah... te povejo vse!


SREČNO 2023!

Vam želi kolektiv vrtca Sonček

Glasba nas povezuje in osrečuje! 

Hvala harmonikašu Marku za prijetno druženje in z veseljem se nadejamo, da nas bo še obiskal.

Praznično vzdušje se v našem vrtcu iz dneva dan stopnjuje...še posebej lepo je, ko se vsi skupaj zberemo ob prazničnih zvokih. Naše vzgojiteljice in sodelavke so nam pričarale zares prijetno presenečenje. Za nas so priredile pravi pevski in glasbeni koncert. Z veseljem smo pripevali zraven in uživali pri poslušanju melodij, ki nas spominjajo na prihajajoče praznike.

Dopoldan, 6.12.2022 je bil še posebej prijeten. Najprej zaradi tega, ker je bil to dan, ko je na skrivaj prišel med nas prvi dobri mož Miklavž in otroke razveselil z darili, ki jih je pustil prav v vsaki skupini...prav tako pa je bil poseben tudi zato, ker smo se zabavali ob ogledu predstave gledališča Fru Fru z naslovom Kroki in prijatelji. Prijetna in zabavna predstava je še polepšala že tako poseben dan v našem vrtcu.

V našem vrtcu se predpraznični čas vedno prične z delavnico, kjer skupaj z Vami, drage mamice ustvarjamo za skupno dobro. Vzele smo si čas, da so nam misli odplavale...morda daleč nazaj, do kotička gozdne jase ali zasnežene pokrajine, ki smo ga videle nekega Veselega dne in se dotaknile sreče. Tudi v teh pričakovanja polnih decemberskih dneh, Vam želimo, da bo Vaš korak odmeven, Vaša beseda pogumna, Vaše življenje iskrivo, ustvarjalno in polno...

Iskrena HVALA vsem, ki ste prišle in pokazale dobro voljo in ustvarjalno veselje.


Kolektiv enote Sonček.

V tednu, ko smo se veselili TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA smo se kar nekajkrat zbrali v naši sončkovi avli in si popestrili dopoldneve z različnimi zanimivimi dejavnostmi, katere so bile namenjene seznanjanju o pomenu čebel, prav tako pa smo velik poudarek dali tudi seznanjanju otrok o mlečnih izdelkih. Ena od naših skupnih dejavnosti je bila zgodba o čebeli Beli, katero smo napisale vzgojiteljice Vrtca Mengeš. Poučno zgodbo smo otrokom predstavile s pomočjo kamišibaja, ki je zgodbo naredila še bolj posebno in drugačno. V tem tednu pa nas je s svojim obiskom razveselil tudi sirar, ki nam je predstavil kaj se zgodi, ko pride mleko iz kmetij v njihovo proizvodnjo in kaj vse dobrega in zdravega se iz mleka izdela.

POLICIST IN POLICISTKA NA OBISKU V ENOTI SONČEK


V mesecu novembru smo bili zelo veseli posebnega obiska. Iz policijske postaje Domžale sta k nam na obisk prišla policist in policistka. Pogovor z njima smo obogatili tudi s sprehodom prav vseh skupin naše enote. Vsaka skupina je izkusila sprehod s policistom, pri katerem sta prijazno otroke opozarjala na morebitne nevarnosti in nas opozorila na kaj vse moramo biti pri sprehodih v skupini še posebej pozorni. Na koncu sta otroke razveselila še z odsevnimi kresničkami s katerimi bodo naši najmlajši še bolj varni in vidni. Bilo je opaziti, da so bili vozniki veliko bolj previdni, ko so videli skupino otrok v spremstvu policista, kot so sicer, zato vas vse voznike še posebej prosimo, da ste pozorni na najmlajše, da ste strpni, ko otroci "prepočasi" prečkajo cesto in, da vam naj ne bo škoda tistih nekaj trenutkov, ko nas počakate in nam omogočite varen prehod. Tisti trenutek si vzemite čas in se nam raje prijazno nasmehnite. Nič ni bolj vredno, kot varnost naših najmlajših! 

Prijazno vas pozdravljamo in vam kličemo: "Tukaj smo, pazite na nas!"

PODNEBNI DAN, 19. OKTOBRA pod sloganom "Čas se izteka" smo v enoti Sonček prikazali s sklenjenim krogom. Štafetna palica pa je potovala od ene skupine do druge. To je bil poseben in prijeten trenutek za velik namen.

Na KOSTANJEVEMU PIKNIKU se je dogajalo veliko prijetnih aktivnosti. Seveda pa je najbolj dišalo po sladkem kostanju, ki smo si ga vsi z veseljem privoščili. Veseli smo, ko vidimo nasmejane in zadovoljne otroke, kot seveda tudi vas starše. Hvala za tako številčno udeležbo in prijetno družbo. 

V tednu otroka smo se tradicionalno popeljali s kočijo po Mengšu. Vedno znova prijetna dogodivščina. Hvala kočijažu Sandiju, ki nas iz leta v leto razveseli in nam polepša dopoldne v tem posebnem tednu.

Ogledali smo si predstavo gledališča "Diči Diča" gledališča Fru Fru pri kateri smo se zelo zabavali in uživali.