Fotoutrinki

PIKNIK NA PROSTEM 

ZAJČKOVI DNEVI 

V enoti Gobica potekajo zajčkovi dnevi. Otroci so pobarvali pirhe in pripravili razstavo v avli vrtca. Iskali smo zajčka, a ga nismo našli. Skril pa nam je presenečenje, ki smo se ga vsi razveselili. Mogoče pa zajčka najdemo drugo leto. 


RAZSTAVA VELIKONOČNIH PIRHOV 

LOV NA SKRITI ZAKLAD IN BARVANJE PIRHOV PUSTNA

Tralala hopsasa, pustne smo šeme,

Tralala hopsasa, nič nismo lene!

Tralala hopsasa, mi se vrtimo,

Tralala hopsasa, in veselimo.

(Mira Voglar)


Danes so nas v enoti Gobica in Oblaček obiskali kurenti, skupaj smo preganjali zimo. 
FEBRUAR - KOT NEKOČ 


V enoti Gobica in Oblaček bomo v mesecu februarju spoznavali, kako so živeli včasih. Vzgojitelji želimo otrokom predstaviti, da včasih niso imeli toliko igrač, zato smo "moderne" igrače zamenjali z naravnim in odpadnim materialom. Spoznali bomo igre, ki so se jih igrali naši dedki in babice, prepevali bomo ljudske pesmi, ustvarjali z glino in slanim testom ter šivali punčke iz cunj in pripravili razstavo. OBUJAMO STARE LJUDSKE PESMI, IGRE IN PLESE. 

Končno nas je presenetil sneg, JUHUHU! Izkoristili smo ga za sankanje, kepanje in sneženega moža.

PRAZNIČNI DECEMBER


Ko v enoti Gobica in Oblaček se prižgejo decembrske luči, se naš vrtec prebudi. Je čas sreče, veselja in ljubezni, ko skupaj odkrivamo zimske radosti. V prazničnem mesecu, bo vsak dan za otroke nekaj posebnega. Vse od peke piškotov do rajanja, kina s kokicami in gledališke predstave. Obiskali nas bodo dobri možje z darili, mi pa jim bomo kaj lepega zapeli. 


Naj bodo vsi dnevi decembra,

za vsakega izmed vas,

tako sladki, čarobni in ljubeči, 

kot so lahko le OTROŠKI POLJUBČKI.PRAZNIČNA TRŽNICA 

MIKLAVŽEVENJE SEJANJE BOŽIČNEGA ŽITAPRAZNIČNA GLASBA IN PLES KINO S KOKICAMI, DRAMATIZACIJA, LUTKOVNA PREDSTAVA IN KAMIŠIBAJOKRASITEV SMREČICEPISMA DOBRIM MOŽEMIZDELAVA PRAZNIČNE DEKORACIJE PRAZNIČNO KUHANJE IN PEKA PIŠKOTOVTRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V enoti Gobica in Oblaček smo v petek, 18. 11. 2022, imeli tradicionalni slovenski zajtrk. Na mizah so bile dobrote lokalnih pridelovalcev (med, mleko, maslo, kruh iz krušne peči in jabolka). Pri pojedini so se nam v skupini Navihančkov pridružili čebelarji, župan, podžupan, gospa ravnateljica in pomočnica ravnateljice. Poleg zajtrka smo vzgojiteljice pripravile tudi bogate spremljevalne dejavnosti, spoznavanje opreme čebelarja, likovno ustvarjanje, pogovore o pomenu slovenske hrane in o pomenu čebele za nas.  

Tekom celega tedna smo se učili pesem Čebelar, ki je v petek ob spremljavi haromonike zazvenela v našem skupnem prostoru. 


https://www.youtube.com/watch?v=QOGB3iXuEic

Čebelar, vrtec MengešZAJTRK
Kmet je žito posejal,
zrnje v mlin je odpeljal. 
Mlinar v moko ga je zmlel,
pek testo v peč je del. 
Krava pa mleko je dala,
da je smetana nastala,
iz nje se maslo naredi 
in kos kruha obloži. 
Vse pa z medom se prelije,
naredile so ga pa čebele. 
V sadovnjaku jabolko zori 
in nam zajtrk posladi.
S slovenskim zajtrkom se okrepčamo
potem se v širni svet podamo. 

avtor: Mojca Jeraj

Tradicionalni slovenski zajtrk v skupini Navihančki 

Tradicionalni slovenski zajtrk v enoti Gobica in Oblaček