NOVEMBER

Novembra smo se mravljice prvič spoznale s plastelinom, vendar je zgledal preveč NJAMI in sta se vzgojiteljici odločili, da bomo raje prijeli za krede in narisali kaj lepega. 

Pripravljali smo se tudi na tradicionalni slovenski zajtrk. Poslušali smo pesmice o čebelicah in plesali. S prstinima barvama, črno in rumeno, smo odtisnili naše prstke in čebelice so dobile pravo podobo. Naredili pa smo jim tudi čisto prave panje v katerih sedaj stanujejo.  

OKTOBER

Oktobra smo v naši skupini veliko časa preživeli na svežem zraku. Imeli smo kostanjev piknik, na katerem smo se najedli kostanjev in uživali ob dobri glasbi. Ker pa nam je zunaj kdaj pa kdaj ponagajalo tudi slabo vreme, smo ustvarili barvne dežnike. Poslušali smo kitaro in flavto ter sami poprijeli za male inštrumetne. Za noč čarovnic pa smo si naredili pajke in duhce BUUUU :)   

TEDEN OTROKA  4.-8. 10. 2021


V tednu otroka smo v skupini Mravljice likovno ustvarjali s tempera barvami in izdelali čudovit jesenski plakat. Na sprehodih smo opazovali jesensko listje ter spoznali kostanj in koruzo. Vse dni smo veselo plesali in se zabavali ob glasbi, včasih pa nam je vzgojitelica jesenske pesmi zaigrala tudi na kitaro. Imeli smo športni poligon z blazinami, obroči, žogami in tunelom.  Obiskale so nas prstne lutke in nam povedale zgodbico. Zadnji dan pa smo imeli še zabavo s palačinkami :). 

SEPTEMBER 2021


S septembrom je v našo igralnico prikorakalo pet majhnih mravljic. Skupaj smo preživeli že ogromno lepih trenutkov. Obiskali smo knjižnico, gledali slikanice, prepevali ob kitari in igrali na male inštrumente, spoznali nekaj živali in predvsem uživali na svežem zraku z našim vozom. Na sprehodu smo obiskali bližnjo kmetijo, kjer nam je gospodar pokazal zajčka, kokoške in prijaznega kužka. Raziskali smo našo igralnico in ugotovili, da imamo ogromno zanimivih igrač.