Spoštovani starši! 


Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s katerim se tudi v naši osrednjeslovenski statistični regiji odpirajo vrtci v polnem delovanju. V skladu s 1. točko 1. člena odloka vrtci lahko začnemo dejavnost opravljati v polnem obsegu v torek, 26.1.2021.


V ponedeljek, 25.1. 2021 še vedno poteka le NUJNO VARSTVO IN VZGOJA!


Ker želimo ohraniti "mehurčke", po posameznih skupinah, vas prosimo, da se držite časa prihodov in odhodov otrok domov, kot ste ga zapisali svojim strokovnim delavcem vrtca. Le tako bomo lahko zagotovili varnost in zdravje ter možnost odprtosti v času, ki ste ga prejeli s strani strokovnih delavcev posamezne skupine. 


Otroci bodo vključeni v matične skupine. V kolikor se je v tem vmesnem času zgodilo z otrokom kaj posebnega, novega kot je strah, bolezen, neprijetni  dogodki, veseli dogodki,...je zelo pomembno, da o tem obvestite strokovnega delavca vaše skupine. Pri marsikateremu otroku se bo pojavilo ponovno uvajanje in tukaj boste starši  lahko v pomoč.


Z odgovornim ravnanjem v delovnem procesu  in prostem času bomo vsi skupaj lahko dokazali, da bomo kos epidemiji in da s sodelovanjem zmoremo veliko. Zato v vrtec pripeljete zdravega otroka ter otroka pripelje zdrava odgovorna odrasla oseba. Zelo nas veseli, da bomo pričeli z novimi dogodivščinami, predvsem pa , da se vidimo in počasi preidemo na normalne smernice. 

Sicer nas čaka še veliko omejitev, vendar že to, da bomo lahko skupaj, nas vse veseli. 


Želeli pa bi vas seznaniti še s pismom, ki smo ga dobili s strani pediatrov: 


dopis-starsi-odpiranje-sol-pediatri.pdf


Ravnateljica Mateja Hribar Sicherl